Laserski rezalnik je stroj, ki uporablja žarek svetlobe za rezanje ali označevanje oblik iz ploskega materiala. Laserski razrez je zelo natančen. Računalniško generirana datoteka nadzira smer, hitrost, intenzivnost in širjenje laserskega žarka. Najprej laserski rezalnik naloži datoteko in program za začetek postopka rezanja. Laserski žarek potuje skozi zbirno lečo, da poveča svojo moč in ustvari natančen rob. Žarek meri okoli 0,2 mm, kar omogoča ustvarjanje kompleksnih vzorcev in modelov.

Cena je odvisna od kompleksnosti dizajna ter izbranega materiala in debeline. Laser reže materiale z različnimi hitrostmi, kar običajno pomeni da se debelejši materiali režejo počasneje. Prav tako na hitrost rezanja vpliva kompleksnost linij. Ravne linije se režejo hitreje kot krivulje.

Natančnejšo ceno lahko določimo, ko nam pošljete svoj dizajn in izberete material.

Najpogostejši materiali za rezanje ali graviranje so les, pleksi steklo (akril), 2-slojna ABS plastika za graviranje. Brez težav pa režemo tudi blago, filc, papir, karton, itd..

Materiale, ki so na voljo najdete na strani z materiali. Nabor materialov sčasoma povečujemo in spreminjamo.

Seveda, lahko uporabite tudi svoje materiale, ampak ker vsi materiali niso primerni za laserski razrez je priporočljivo, da nam material pošljete v testiranje.

Za dodatna vprašanja o materialu nas lahko kontaktirate.

Delovna površina stroja je 90x60cm, to je tudi največja dimenzija razreza.

Da, zaradi visoke temperature rezalnega žarka lahko pride pri nekaterih materialih do ožganih robov. Pri lesu je te mogoče odstraniti z rahlim brušenjem. Pri plastiki težav z ožganimi robovi ni.